28062008.

Så igår fyllde systern min tretton. Det blev en tidig morgon trots att jag var ledig från jobb.. (ps. jag är ingen morgon människa!!) .. så då var det sång med frukost och presenter. Dagen före (torsdags) , var jag och shoppade alla med far min och så avslutade vi shoppingturen på Espresso House, en bra dag måste jag säga även om inget vi köpte var till mig.


Efter frukost igår begav jag mig till Nagelhuset för att fixa ett nytt sett med franska naglar.. men fy vad irriterad jag blev på tjejen som gjorde dom. Hon var så långsam och blondare än mig!! .. något hon dock tyckte vara ganska roligt var att genom att kolla på mina naglar kunde hon se att jag skulle få en dålig ämnesomsättning och dö i tidig ålder , eller något sånt .. !! så tydligen kunde hon spå naglar .. ja, skum tjej det säger jag bara.


När jag kom hem igen (efter att haft en .. ja, skum.. händlse med ett ex och en vän) gick jag och systern ut i regnet ner till maxi för att födelsedags-handla!! Chips, smarties, lösgodis, naturgodis och princess-tårta .. ja, det blev lyckat om vi säger så.


Efter en snabb fika skulle jag in till stan för att träffa E. hmm.. jo, det blev ju att jag sket i hela den inga cigg under sommaren och tog 5 stycken för att komma ifatt igen .. och nu kommer inte fatta detta men E gör .. hah- varför handlar man på KAPPAHL?!?! .. haha , jag kunde inte hjälpa att asgarva .. hah .. okej nu sitter ja här och skrattar för mig själv, aja något kul får man väl ha. Och vi hittade honom .. snyggingen som E sett tidigare och blivit helt kåt på kan möjligtvis vara en anna kille som hon faktiskt känner .. eller ja, det var en kväll av fylla för dom och många skratt för oss men vi vet vem det är i alla fall, strunt om de inte kommer ihåg oss.. hur som helt de två killarna har någon koppling .. och de är mitt i helsingborg .. vem hade trott?!


Idag har det varit storstädning inför kalaset .. hmm.. ja, vad ska man säga det var kaos på lekplatsen, jag & en kusin äter halva tårtan själva och bråk över uno-spelet. Men jag tycker om min familj ändå.. och tydligen ska min morfar satsa på matchmaking!! Ja, man lär väl så länge man lever ;D




btw har jag nu long road to ruin av foo fighters på huvudet .. ibland bara blir det som det blir

LOVE-


25062008.

Känner tyngden som ökar
Pressar på hjärtat, på tankarna
Jag tittar åt vänster
Sväljer hårt
Jag tittar åt höger
Med en suck sväljer min gråt

Jag blundar
Och kontrollen är inte min
Jag blundar och ser allt
Allt som himlen erbjuder
Allt som du tar ifrån

Jag öppnar ögonen
Ser ingenting
Alla springer
Utom jag som är still
För trött
För svag

Jag blundar
Jag ger bort kontrollen




24062008.

Vet ni vad det värsta med vårt vindig väder är?
-Inte att det är mindre sommarstämning och mer höststämning.
-Inte att man inte kan ha klänningar på sig (som jag hade idag och lärde nog min läxa när jag blottade mig för hela stan)
-Inte att det är totalt onödigt att fixa håret för det är förstört så fort man gått utanför dörren (det blir dessutom smutsigt snabbare) 

Man kan inte ha på sig de fina skorna utan att man trillar omkull. Inte nog med att dte är jobbigt att gå rakt i lågskor, tänk då om man är 1 dm längre!! Vart tog sommaren vägen, vi har jordgubbarna, klänningarna och skorna men nyckelordet saknas ; SOMMAREN!

Just nu är det dessa underbara Novita sommarpumps som jag längtar till att ha råd med;



En annan sak som kan nämnas i detta inlägg är att jag har gått från min caffe mocca-period till min caffe latte med kanelsmal-period och numera är jag inne i en chai latte-period. Vad är livet om inte kaffe liksom, fast tekniskt sett är chai latten te med kryddor och mjölk.. supergott btw.



Och en verklig nyhet : Jag har bestämt mig för att sluta röka. Eller iallafall över sommaren.. Bättre än inget ser jag det som, eller kanske det är bättre med en dag i taget .. aja, strunt samma. No smoke för mig i sommar! Och det är att säga något!

LOVE!


24082008-

Det har gått 28 timmar.

Jag har 8 timmar kvar.

Jag sa ju att jag kunde.

Och jag kan längre..





... Att tappa kontrollen ...



23062008.

Så helgen går vi inte in på av olika skäl.. Och nu är det måndag och jobb igen, kul va?! Men jag måste handla skor nu. Känner bara hur jag hade behövt ett fint bara sommar pumps från Novita. Aja, lönen kommer på onsdag och sen får vi se vad som blir över efter böcker och present till lillasyster.


Ytan ljuger.


Är det inte konstigt att de förhållanden som förstör en är de man längtar tillbaka till i krissituationer. Det är de som formar en. Det är dem som gör att man inser vem man är, vem man vill vara. Iallafall är det vad de flesta säger. Men vad händer om man bara är förstörd, utan något riktigt förhållande bakom sig. Då påverkar det en inte på samma sätt, förstörelsen alltså. Kan man då säga att det är värt det!? Värt att se framåt. Jo, det måste det vara. Hur skulle världen annars se ut? Massa människor som aldrig kommer någon vart hur de än kämpar.


Okej så världen kanske ser ut så ändå.



18062008.

Så idag har inte varit den bästa. Min insomnia blir bara värre hela tiden, och jag orkar knappt något under dagen. Dessutom är jag så stel i hela kroppen av arbetet på kontoret att till och med det gör ont. Tog en tidigt dag för att hem och kurera.
Men jag som så gärna ville ut ikväll och fota. Det var längesen nu jag gjorde det och gud vad jag saknar det. Får bli en annan dag. Men inte i helgen.. Nej, för då är det midsommar och min farmor fyller ju år så vi ska iväg på något slott någonstans. Hej.. den enda sjuttonåringen i hbg som inte festar eller gör något kul för den delen. Hmm.. nej, min släkt kommer inte överrens om ni inte redan visste det. Kasst men sant.
Två bilder från förra sommaren ;
LOVE-


JE SUIS FATIGUE.

Jag är trött på att ge in.
Jag är trött på att förlora.
Jag kan.
Jag lovar.

En dröm långt borta.
Mycket kämpande.
Något som kan bli verkligt.
Sluta, ni vet inte vilken olycka ni skapar
och vilken lycka ni trycker bort.

Jag kan.
Jag lovar.

Je suis fatigue.





Tillbaka till verkligheten

Nu kommer lite goda nyheter för mig .. Vi ska snart få tillbaka vårt internet och TV:n där hemma! Äntligen säger jag bara. Hah- då slipper jag sitta här på jobb och blogga. .. Faast, dte gör jag nog ändå bara för att ta egna små pauser. Äsch, dte förtjänar jag. ( a )

Och de lite sämre nyheterna är att imorgon är dte SATC-premiären i Hbg , men jag har ju missat det totalt och jag inga biljetter .. *suck* .. det får väl trots allt bli en ordinarieföreställning dådå ;d

superfin väska på Mary-Kate's arm ;



LOVE-


15062008.

Igårkväll, var den första gången som a verkligen kom tillbaka till mig.
Det är en så läskig känsla, man är liksom inte sig själv men ändå är det ingen annan än ens innersta tankar.
Man tappar sig själv.
Man försöker ta tillbaka kontrollen.
Eller är det egentligen något annat. Ja, man försöker få tillbaka kontrollen men kan det också vara att man försöker ge kontrollen till något annat. För att bara ge upp alla andra kamper och fokusera på en enda. Den enda som garanterar  gott i slutet. Den som lovar att om du bara följer dens råd kommer du bli lycklig, uppskattad och vacker igen.
A skrämmer mig. Men vad finns det för val.
Jag ger upp alla andra kamper för jag orkar inte ta det ansvaret längre.
Gör vad ni vill ..
Jag har annat som hemsöker mig om kvällarna nu..
A ..
Ni skulle bara våga döma mig. . .


13062008

allt runt om är ett stort skämt.
jag är sjutton år. borde inte detta vara den bästa tiden man har. då man inte har några förpliktelser eller något som hindrar en från att bara vara lycklig?! men nej.. allt jag lyckas ha runt om mig är lögner, svek och besvikelser.. det är så uttjatat att det inte finns..  som en dålig dröm man aldrig vaknar från.. dramat blir inte mindre komplicerat och ironin blir inte mindre komisk.. vad händer näst? .. ingen vet , men det kommer sluta i katastrof ..
är det konstigt egentligen att jag inte låter någon komma nära.. ?
det känns som att jag har levt tre liv ..
och nu dör jag i dem alla ..


tråkigatorsdag.

så igår när jag väl fick lov att komma hem upptäckte jag en trevlig överraskning.. Farmor hade varit på besök och lämnat 500:- i avslutningspresent till lilla mig ( a ) .. meen eftersom att jag är jag var jag tvungen att spendera dem redan idag. så igår köpte jag lite säsonger och idag fortsatte jag helt enkelt med säsong 3 av både ONE TREE HILL och THE O.C.
.. och kan jag nog inte unvika det längre , jag har ett shopping-beroende blandat med ett "ha-beroende" .. måste ha så mycket och måste handla så mycket .. hah, konstigt att jag inte varit pank tidigare!!



idag upptäckte jag dessutom vad jag missar nu när jag inte har pengar.. MQ har en stor sommar-rea och på tisdag nästa vecka har Spirit en VIP-rea..   men det kvittar ju för dumma jag har gjort av med mitt kapital redan ..
har skrivit upp den 25:e i kalendern för då är det löning minsann ;d .. undrar bara hur länge de pengarna räcker..
budget kanske?!

något tråkigare nyhet .. har kommit på varför jag är helt slut på kvällarna nuförtiden .. jag menar, jag sitter vid en dator hela dagen -hur ansträngande är nu det ?! .. jag håller på att komma tillbaka i mina insomnia rutiner .. sånt som jag haft tidigare när allt i omgivningen bara har varit för ansträngande för att orka med , så orkar jag verkligen ta itu med mitt undermedvetna .. nej jag tror faktiskt inte det .. usch , så då får jag skylla mig själv ..
"Hej sömnlösa nätter och trötta kvällar ! "

och nu skickade E ett sms om kaffe ikv .. vilket gör dte officiellt : JAG LEVER PÅ KOLSYRAT VATTEN, KAFFE OCH ÄPPLEN!! .. det är inte helt bra men jajja, så är dte när man inte har pengar . då tar man vad som finns gratis på jobbet :d



love-


 


whops - och så handlade jag visst.

"okej så jag kunde inte hjälpa det.
det var beroendet i mig "

får bli den ursäkten ikväll när jag berättar för föräldrarna varför jag var tvungen att ta en lång-lunch och spendera LITE pengar. hah.. jag har gått nu i tre dagar och gnagt över att behöva handla något. Så det blev först en kaffe med far min och sen smet jag iväg och köpte de två första säsongerna av ONE TREE HILL och sen den första säsongen av GREY'S ANATOMY .. hah, kanske ska nämna att jag redan har alla dessa tre säsonger hemma fast nerbrända ( a ) . Men jag var ju tvungen!!

gaah.. och ikväll för att min syster slutat skolan idag var det planerat att hon skulle bjuda hem några vänner. FINE , men nej då blir jag ju utslängd för de måste nödvändigt vara ensamma i vårt stora hus .. hmm, kan ju undras vad de ska göra egentligen , hah .. så jag lyckades flörta till mig en kväll på restaurangen i hamnen ;d

så nu tänker jag dessutom låta egoistisk och säga att jag förtjänar dte för har ju jobbat i 3 dagar nu och dör snart .. hah, det är nog därför jag skriver bloggar om ingenting nuförtiden.. bara för att smita ifrån ( a ) .. men det säger vi inget om till chefen *thihi*



love-


livet är orättvist.

haha.. så nu har dte hänt!! något som ingen trodde skule hända.. jag köpte skorna och är numera pank , okej så det är inget stort sådär.. men nu är även min pappa av någon anledning pank.. mannen som alltid har pengar har det inte längre!! vart är nu världen på väg?! först växthuseffekten och nu detta haha... jag fick ju till och med bjuda på lunchen idag så nu har jag 100:- kvar denna månaden , och jag som har sånt sug för att shoppa något.!!

livet är orättvist!

systern min har examen imorgon så hon lurade mig ju att fixa till henne så tyvärr blir det ingen vila när man kommer hem ikväll från jobbet. Slit här och Slit där.

hah- livet är orättvist ;d
och så får ni en bild på mary-kate olsen , bara för att jag tycker om hennes stil! <3



love-



desperate.

desperate for changing
starving for truth
closer to where i started
i'm chasing after you

hanging by a moment
completely incomplete

letting go of all i've held on to
loving for the only thing i know
running and not quite sure where to go
and i don't know what i'm diving into

nothing else to love
nothing else to find
and no one can change my mind



usch.. första dagen på jobbet nu och jo jag är fortfarande sjuk. det är så typiskt att man inte blir sjuk när skolan fortfarande är igång.. nej men så blir ju jag alltid lägligt sjuk precis när sommarlovet börjar.. aja, jag har väl sådan tur. nu måste jag nog fortsätta arbeta de sista 2,5h och ikväll får det bli eget mys .. film -typ djävulen bär prada .. den är ju så bra, modet och imagen får en att drömma sig bort i en och en halvtimme .. hah, alltid bättre än inget!

och jag har upptäckt att jag har ett läskigt shopping-behov .. eller man kanske ska kalla det beroende.. nu har det ju nämnigen gått ett tag sen jag kunde köpa något tack vare de fina skorna jag köpte.. och nu blir jag snart galen. hah, även om jag bara är sugen på att köpa en ny film så är dte att jag måste köpa något..

vi har väl alla våra svagheter..



love-


man klarar sig inte ensam.

080608

Ofta vill man nog tro att man behöver inte de människor som sviker och sårar en. För allt de gör är att påverka en negativt och drar en bakåt. Men vad skulle man gjort utan de som glädjer en och drar en till nya höjder. Det är bara vår tur att man aldrig kan veta från början vem som egentligen under ytan är vem.


Vi behöver de som lyssnar när man klagar och de som fixar ett surprise-party när man minst anar det. Men nog är det inte så enkelt att man behöver någon, för man behöver olika människor vid olika tillfällen. Oh, vad allt är komplicerat. Men om vi nu ska testa att se det positivt så är ju livet inte tråkigt, och man vet aldrig vad som händer runt hörnet. Okej, så jag kan inte hjälpa att vara negativ.. vissa bor ju i Helsingborg och vill inget hellre än att komma bort och hitta nya människor man behöver!!


Men en liten sak jag också måste säga. TYCK INTE SYND OM DINA VÄNNER! För det är förnedrande och irriterande..

En seriös dag med E och så har vi en blogg. Hah- ja men så är livet..




love-


 


vad är det utan fram -och motgångar.

080605

-nu har jag och E haft några välförtjänta flipp-dagar! Usch vad detta året har varit fucked up! .. det är ett under att vissa fortfarande står upp. Det har varit 6 "getting togethers" och 4 "break-ups". Låter så himla positivt ju.. men jag ska inte säga att det var ett av de hemskaste åren jag haft, för det är det inte.. men kanske däremot ett av de som har gått mest fram och tillbaka på så kort tid.


Make it through it all, make it through the fall


När vi låg och solade ute på min älskade balkong tidigare idag läste jag något som gjorde en så pepp ; "Anorexians offer är ofta de mest begåvade, högpresterande döttrarna. De säger att det är jag som har kontrollen över mitt eget öde, även om mitt öde är att svälta, kanske till döds" .. hoppas ni förstod att jag var sarkastisk med att det skulle vara pepp. Men vi kom fram till det att man blir som man umgås .. och att ha en vänskap som tar död på en är inget att ha. Oavsett om det gäller ätstörningar eller svek som tar på en psykiskt.


hmm
vad väntar nästa år.. Jag vet iallafall en sak som händer om 10 månader, jag överger *hah, sorry gumman* E och tatuerar mig!! Jag hedrar mig själv och tatuerar in något inspirerat av daniels tauering, en fjäder på handleden.. kanske nämnt det innan men whatever.. jag överlevde något och nu ska jag bara visa världen vad jag egentligen går för ..
för jag kan säga att det som finns på ytan är inte allt.



love-


 


what goes around comes around.

karma is a funny thing
when you're at the lowest
it brings you up again
whne you're at the highest
it takes you down to earth
felar du någon kommer du att bli felad
är du självisk kommer du få se konsekvenserna
är du falsk kommer du sluta ensam
är du generös får du genvägar
är du ärlig har du en överblick
har du leenden kommer du vara rik
*  *  *
-synd bara att inte karma straffar alla utan bara vissa. men då kanske man ska se det som att om karman rör sig i dina kretsar har du varit extremt ute i fel eller rätt banor. och idag måste jag säga att karman var i mina kvarter, och även andras. då ska även nämnas att för mig var det positivt för en annan negativt.
en rödhårig tjej som idag var på gröningen med mig vet exakt vad jag pratar om här. -hah. så ja, försöker få en fin färg nu inför skolavslutningen som är i övermorgon och det är väl enda anledningen till att man håller på så. orkar inte egentligen *suck* alla dessa fixeringar som ska drabba en.. men idag har varit en bra dag största delen. kanske förutom ett telefon-samtal från en borttappad vän.
idag fick jag veta att en som brukade stå mig nära inte mår bra.. ett ex för att vara närmare bestämt. men det är inte min skyldighet längre att vara där.. förlåt men jag kan inte det längre.. inte efter vad som hände. det gjorde ju inte saken bättre att se honom senare när jag tog bussen hemåt.
vad som är läskigt är att det kändes inte som att någon tid hade passerat och helt plötsligt sitter jag vid det frukostbordet igen med en  baksmälla och en pojkvän som plåstrar om en och ber om ursäkt. vi stod varandra nära.. och det är läskigt att jag saknar det.. allt som hände var fel, egentligen. och det har jag insett nu efteråt.
men min poäng där var att jag kunde fortfarande veta exakt vad han tänkte. jag kunde se dte bara på hans kroppspråk; sättet att sitta, hur han spänner ögonen för att koncentrera sig, kniper ihop läpparna för att han har ett tufft beslut att fatta och öppnar och stänger händerna för att inte förlora förnuftet. han skulle bestämma sig själv för om han skulle gå efter dem som skadat hans bror eller strunta i det för egentligen förtjänade hans bror det..
det är läskigt.
men jag tror jag har kommit på vilken tatuering som jag vill göra nästa år. en fjäder på sidan av vänster handled. just på grund av att jag har alltid haft någon skyddsängel vid min sida, trots allt som hänt. och det är jag tacksam för. men också därför att ibland behöver man en guidande ängel.
image12
det blev långt denna gång men var tvungen att få ur mig det.
love-


jag hatar dig.

du förstörde allt som någonsin var bra.
du tog och gav aldrig tillbaka.
du fanns aldrig där.
du ljög.
du var falsk.
du skrattar trots allt.
du trycker ner mig.
du är allt jag inte vill ha.


jag hatar dig.




the lead.

"you need to be the leading lady of your own movie"
något som jag insåg denna helgen. och framför allt att bra ge upp kampen om att vara något som inte borde vara där. det finns en mening med allt även om man inte kan se det just då. och jag tror att jag äntligen har hittat meningen med allt som hittills varit där .. men än så länge förblir det en hemlighet.. surprise liksom, tror inte jag har annat än hemligheter. men en dag kommer de komma ut. och det har jag kommit på är meningen med dem.
insåg just att det kanske var lite förvirrande om man inte tänker som jag men men.. en dag så kommer ni fatta.
att ta kontrollen tillbaka.
att se tillbaka och andas.
att vara ensam och stark.
att inte se fel som dåligt.
att acceptera.