and it's my buisness. my weakness. i gotta wonder what it's all about.



Ironiskt att jag har ett inre lugn som inte bryter för något när hela livet går käpprakt åt helvete. Är det tryggheten som skapar lugnet eller överlevnadsinstinkten? Eller så börjar man fundera på hur fan livet sett ut tidigare, om glansdagarna är över var de verkligen så glansiga? Jag spenderade mina år med en cigg som sällskap på vägen ifrån.. hela tiden från något, aldrig mot.

Börjar tvivla på detta som folk kallar lycka. Det finns inte, aldrig ren och skär lycka. Det är ett påhittat ord som glamoriserar ett ord som redan finns. Lugn.

Allt är relativt. Vi lever våra liv under ett konstant jordskalv. Att slappna av och ta in, se utifrån ett annat perspekt, att lära sig uppskatta de små sakerna. Få gör det, många strävar efter en självbild som inte ens existerar i drömmar. Men när man står under ett metaforiskt vulkanutbrott och bara känner den totala lyckan. Kanske är det då man har släppt idealet, sänkt det till konkreta saker du redan uppnått. Det enda tillfället att stå stilla, acceptera att allt annat skakar våldsamt.

Även när du själv skakar våldsamt, av chock och adrenalin. Av förnekelse och insikt.
Du blir svagare än svagast när resten av verkligheten faller samman.

Men när det finns en punkt, mörk eller ljus, det kvittar.
Men den är stark, den är säker, då kvittar det hur söndersliten du är ..
Det är i de tillfällena som du får styrkan att stiga till en högre individ.


han lärde mig skillnaden mellan att titta och se.

 

someone made me realize.

Att den enda egenskap som jag tidigare värdesatt hos mig själv bara var en enda lögn. Det faktum att jag aldrig behövde någon, ensam var jag starkast. Det var endast en överlevnads-grej.

Och det vet jag först nu..

Någon fick mig att ta ett steg bakåt och tillåta mig själv att bli räddad. På mina egna vilkor. Men nu .. nja, jag vet inte. Förut har jag tagit till alkohol och diverse missbruk för att sätta denna sak i glömska, gömma den långt i mitt undermedvetna. I dimman kom aldrig denna tydliga tanke fram.

Att någon skulle rädda mig?!

Det var väl mer en rädsla än något annat. Tänk om jag skulle erkänna att jag behövde någon som räddade mig men så kom de aldrig. Vi vill alla gärna tänka att det finns något unikt och speciellt med just oss, men sanningen är den att alla är likadana. Vi lever till synes samma liv och kommer att gå igenom exakt samma faser i livet.

Förr eller senare.

Vissa sätter upp murar för att hålla folk ute ur vårt innersta. Andra, och till den kategorin som jag tillhör, sätter upp dem för att se vem som bryr sig tillräckligt för att försöka bryta ner dem. De kom aldrig till mig. Istället sänkte jag garden gradvis och de kikade gärna in. Men när folk ser att det finns inga smaskiga hemligheter att skvallra om, de har hört historien förut. För jag är inte så speciell. Det är då de backar och springer.

Man har förändrats från någon intressant och mystisk. Inte riktigt som alla andra till att vara en klängig idiot med relationsproblem. Äsch, är det verkligen konstigt att man blir deprimerad och allmänt förvirrad?!

Tror jag tappade tråden.. Ehm, ja jag insåg väl mer att jag inte längre var rädd för att behöva någon. Klassas det som att man växt upp?! Vi behöver alla bli räddade..

Men vad händer när den enda som kan göra det, that special someone.. när den inte gör det. Utan istället springer iväg på andra äventyr? Vart blir jag kvarlämnad om inte bara på ruta ett fast i ett annat sinnestillstånd..

Att omfamna eller inte.
Nej, det är bara att fortsätta och hoppas på det bästa.
I värsta fall får en tjej rädda sig själv.
Det är inte omöjligt bara lite smått ovanligt.


För de flesta..


wrong or right.. left or perfect..

Ler utan anledning.
Ansvaret bara försvann.

Utan identitet står hon vid fönstret utan att önska sig bort. Iallafall inte bort från sig själv längre. På någon vänster så omfamnar hon sig själv, känner revbenen och ryggens konkreta natur. En gammal vana och en ny älskare, allt på samma gång. Snön hör till på något oundvikligt sätt. Inget kräver längre en förklaring.

Att fundera är inte längre en uppenbar handling utan mer ett extra tidsfördriv som inte dyker upp. Finns kanske inga tankar kvar att tänka, endast att säga högt och göras till verklighet. "Hej, jag finns och jag står här". Något i den andan.

Vissa springer, och några ser på. Hon vänder bara ryggen till, för hon har större saker på G. Saker som alla vet om men inte tar någon notis om. Skönt och förnedrande på samma gång. Alla motsatser i världen samlas i ett hörn och görs till verklighet. Allt på samma gång.

Leendet finns kvar.
Men inte hon.



Let's stand in the woods together and share a cigarett.


btw.

har blivit något fel i bloggen.

gamla inlägg har poppat upp på första sidan.

ignorera.

gamla känslor, och gamla tankar. . .

("jennymariaströmberg" , "be the miracle" , "fools in love" , "insomnia" , "tröttare än..")

coming back.








i'm over it.

Läs in vad ni vill i detta inlägg.

Orkar liksom inte ta in alla förändringar längre, vill inte spela några spel. I den andan väntar en ensam månad, en vit månad med absolut inte mycket mer än cigg och kaffe.

Jag kan hoppas och fantisera hur länge som helst, men om historien har lärt mig en sak. Gör det inte.
Största misstaget i mitt liv var när jag gjorde naiva tankemönster som styrde varenda val. Aldrig, och åter aldrig igen.

I'm over it.


jennymariaströmberg.

allt jag vill berätta är att jag vill ändras.
jag kan inte vara denna falska och bitchiga person
av den enkla anledningen att det är inte jag.

vi kommer inte kunna umgås som vänner denna sommaren
utan jag måste hitta mig själv igen.
jag vet inte vad du tror men jag är inte okej.
allt jag kan hoppas är att vi kan lösa detta till hösten
men just nu måste det låtas vara.

det har gått för långt.
det har blivit för fel.
och jag kan inte gå på en fest till
där jag riskerar att gråta och sedan spy.

det är inte okej för oss att skämta och le
det är inte okej just därför att du gjorde felet.

jag ville inte vara den egoistiska personen den dagen
men jag trodde att du kunde se det.
-tydligen inte.

därför att det är inte okej att du valde honom istället för mig.

be the miracle.

if you want a miracle.
be the miracle.

Fools in love.

Fools in love, well are there any other kind of lovers?
Fools in love, is there any other kind of pain?

Fools in love, are there any creatures more pathetic?
Fools in love, never knowing when they've lost the game

Fools in love they think they're heroes
'Cause they get to feel no pain
I say fools in love are zeros
I should know, I should know
Because this fool's in love again

Fools in love, gently hold each others hands forever
Fools in love, gently tear each other limb from limb

Everything you do, everywhere you go now
Everything you touch, everything you feel
Everything you do, even your rock 'n' roll now
Nothing mean a thing except you and your baby
Love your baby,
love...

insomnia.

röda ränder som svider
en smutsig dödlig rök
ett skrik som kvävs av det onämda

tröttare än ..

varför ska detta alltid hända. det borde inte vara mitt problem.. inte min skuld att bära. men vad gör man, vända ryggen till och kanske skapa värre problem. alltid när allting håller på att gå tillbaka till det vanliga och man är riktigt nöjd med sig själv. då.., alltid då hittar dem tillbaka.

ibland tror jag det är ödet men sen ibland tror jag det är otur. och just nu vet jag inte vad jag tror.
jag skulle kalla det karma, ..och skuld ..och framför allt plikt och förlust.

minnen kan verkligen förvränga synen ibland, men bilderna som finns visar baksidan och det som minnena döljer. sanningen.. idag har jag ingen aning om vad min egen sanning är och ännu mindre andras. för de förvränger en till en helt annan person ibland och då är det omöjligt att hitta tillbaka.


it's still bleeding.

Sitter i en känslofylld men ack så tom lägenhet och röker på mina sista cigg. Egot mår sämre än bakfyllan, fy fan det blev inte bra. Det var ord jag inte kommer ihåg, men en massa känslor som jag inte kunde göra annat med än att hålla inne. Ta ett andetag och sätta det i ord, inget hjälpte.

Gammal musik spelas i bakgrunden. Ölen kommer från alla håll. Ler mot fel person, tänker på rätt. Glömmer mig själv och hittar bara en plats att plocka upp mig själv på igen. Överallt finns påminnelser av vad jag lovat att inte vara. Jag blir det.

Måste tydligen döva mer för att komma över vad jag inte borde veta. Måste glömma det som kallas verklighet. En äldre som köper lägenhet utan att flytta, en yngre som skryter om vad som aldrig hände. En givande som uttrycker stolthet medans jag lider. Tappar fotfästet helt när den med fula tatueringar visar vad som en gång gick förlorat.

Vet inte vart jag står, vet inte vart jag är på väg. Hittar ingen lösning på det problem som jag inte ens kan namnet på. Kanske är det meningen. Att gå i blindo tills vägen tar slut för att sedan inse att det var fel väg.


idealiserade sjukdomar.

Varför är det udda alltid intressant?

Det som inte är som allt annat i vår omgivning.. Är vi verkligen så uttråkade? Jag menar, folk lider. Verkligen på den nivån att ett andetag är för svårt att ta, att ett steg till i fel riktning är enda utvägen. Det ologiska är snabbt det enda som förnuftet verkar gilla. Och sen finns där folk ute på sina fikor som kan sitta och skvallra om detta?

Eller varför inte två tjejkompisar som står på en toalett tillsammans och pratar om hur anorektiska de har varit i sina dar. De kämpar för vem som varit sjukast, i hopp om att få vara den mest intressanta. Detta scenario var jag med om senast igårkväll..

Det finns en viss glamour i anorexia och en viss avsky i bulimia. Två olika men så sammanlänkade sjukdomar. Anorexia står för så många för styrka och diciplin. En anorektisk ungdom har en viljestyrka så stark att de kan göra vad de än sätter tanken till. Även om det gäller självsvält. En bulimiker däremot ses som svag och patetisk. För hur mycket styrka har en person som hela tiden ger efter, som ses som ett offer för sin sjukdom. 

Jag förstår grejen samtidigt som jag hatar idéen. Vem fan är ni att se ner på de som inte valt sin livsstil?! För det är faktiskt inget val, inte egentligen.

Det är tabu, det är skvaller.
En måste vara god och en ond.
Ett patetiskt sätt att tänka.




star-bucks.

Ångesten har varit på sen igårkväll. Ändå gör man allt som de snälla psykiatrikerna och friskförklarade har sagt att man ska göra vid ett relaps. Gjorde fotbad, ansiktsmask, sorterade garderoben, läste i närheten av mysiga ljus. Visst lugnt och fint var det ju. Men den gnagande känslan.. nej, det kan ingen myskänsla i världen ge sig på.

Så nu sitter jag här. Funderar på en cigg, ögonen uppspärrade för sömnen kom ju inte i annat än mardrömmar. Hela morgonen har varit vimmelkantig av skumma saker. Äsch, bara till att vänja sig? Min nya starbucks kopp, vacker och stabil.

Kanske en förebild? Nej, cigg tack.


12.37.58

Klickar i ruta efter ruta, svär när jag inte kan fullfölja alla sjuka tankar utan istället framställer de som andra tycker är bra som det självklara valet. Blir likväl förbannad för detta som jag blir stolt, driven och ..lugn?

Ibland kan man undra över vilken jävla läggning eller motivation man egentligen har med så många bollar i luften som bara passerar på nedvägen. Att börja men aldrig avsluta, det har hänt alldeles för många gånger.

Men så länge man inte går under, utan vaknar nästa morgon med. Då måste det kunna klassas som lugn.

Om man bara hade haft den turen att kunna vakna lugn och inte skräckslagen. Ett privilegium som så många tar för givet. Att vakna utvilad och inte dränkt i svett och tårar. Mår illa efter alla ångest-cigg till sist. Men vad finns där att göra om inte hitta nya bollar att kasta upp.

Även om de också kommer hamna på marken med luften bortspräng.

Image and video hosting by TinyPic

torsdag. skola. fan.



Han säger att det inte finns något som kärlek. Allt är på lek och jag leker handlöst. Vill inte men fortsätter ändå som en dåre bara för att bevisa något. Inte för någon annan än mig själv. Jag vet att dessa banor är farliga men endast relativt, därför accepterar jag ändå mig själv. Vad vill jag bevisa? Att jag kan klara mig själv, att även om allt inte går som planerat kan jag få ut något av det. För jo, det får jag. Det får vi båda.

Allt annat än sömn delas mellan de fyra väggar som samlar in röken av diskussionerna. Och jag kan känna hur var millimeter av min kropp utsöndrar agg och disiplin. Men aldrig förvåning, för jag är verkligen inte förvånad över situationen.

Inser efter en timmes sömn att den trygga hamnen har passerat. Att jag stod och väntade för länge på det rätta skeppet och sjunker nu istället till en kall yta där endast den starkaste överlever. Stannar upp och reflekterar, hittar sanningen om på vilken platform jag egentligen befinner mig i näringskedjan. Och inser till min förvåning att jag är stabil. Har ett mönster som kan spåras, men aldrig fallandes eller flygandes som förr.

Finns ingen luft att andas och jag få antagligen bara vänta på att någon öppnar ett fönster. Innan ödet gör det för mig står jag still. Men jag står med huvudet högt.



01:04

Jag trånar, jag ber.
På mina bara knän jag skrapar,
sår som hade kunnat fylla sten.

Ett eller två andetag,
jag vet inte om det blev fler.

En grå vind och smutsig canvas,
jag trånar och ser,
lycka men ändå kan jag inte le.
Vad är kärlek utan hat
och vad är jag utan mat?

Allting snurrar och jag står aldrig still.
Men ändå kan jag inte få det till att
få plats i min lilla pastill.



jag tror fan jag drar. . .












220013

Jag vill ha något att skriva om, jo klart jag vill. Men jag hittar det aldrig nuförtiden. Allt står still så fort jag sätter mig ner och ska göra något. När jag istället stänger av alla apparater och möjligheter så sätter allt igång igen. Men det är bara surr.. Ett enormt buzz genom hjärnbalken på mig. Kan inte urskilja ord från mening eller känsla från minnen.

Jag är trött på det. 

Kan inte ens röka, inte träna .. inte heller må riktigt bra.
För det går inte att slappna av och koncentrera sig. Sjukt irriterande.

Vill bara åka bort, försvinna på en evigt lång strand och bara låta tankarna springa sina varv tills något inom mig klarnar. Terapi är vad det kallas. För det där med att sitta i en röd lädersoffa har jag testat. Och vet ni vad.. allt jag lärt mig var att jag hade rätt till vad jag kände.

Surprise, surprise.



en orange morot och en rosa skinka.

Ibland försvinner alla ord.
Alla meningar faller samman och saknar förståelse.
Men när detta händer försvinner aldrig tiden.
Klockan slutar aldrig att ticka även om vi slutar tänka.

Vad som finns kvar när allt annat upphör är bilden.
Påhittad eller verklig, den är alltid lika viktig.

Efter kan man fundera.
Var det värt det eller inte?
Oftast nej, men i det långa loppet..
Kanske ja?

När alla andra ord faller sönder finns det uppenbara
kvar att bära upp allt omkring.
En morot är orange och en skinka rosa.

Det är allt jag kommer ihåg nu.
Det är allt vad bilden på vilden visar.



16jan.

Morgonens dagg ser aldig ut som man väntat.
Men är det charmen eller det oundvikliga, att inse vad som finns precis framför näsan. Detta är en vår full av förändring. Både till det sämre och bättre i vår halva avokado. Det finns upp och ner, men inget av det är rätt. Så hur hittar man vägen ut ur denna labyrin som hela Helsingborg verkar leva i?

Går inte, finns inte, vill inte.
Förvirringen ger tillfälle att vara uppgiven, att inte bry sig. En ursäkt till att förvinna ur synfältet av kontroll. Tappa allt som var viktigt, för sanningen gör för ont.

Du är korkad, so what?!
Ta en cigg och glöm mig.


9jan

Sitter i hans soffa. Röker och kollar på TV omringad av massa tända ljus.
Knappt sovit i natt men det gör inget. Kanske gör det senare- men just nu vill jag bara sitta och inte tänka alla tankar som redan flugit fram, tillbaka och uppochner.
Min nagel är knäckt precis som min haka har torkat blod över sig.
Biggest Loser är snart på TV.

att leva med en ängel

Hon ville så gärna leva som en ängel. Hon ville vara odödlig i livet. Fascinerades av allt som var fel och förstört. Hennes ambition var inte vacker så därför var inte hon det heller. Hon gillade saker som var förstörda men passionerade, det var det enda hon kunde relatera till. Alla dras till något de kan känna igen sig i. En känsla de känner igen, något de bär inombords. Det kan vara glädje, lugn eller sorg.

Vi fantiserar om saker som vi vill vara en dag. Hon fantiserade om döden, vad som skulle hända innan, under och efter. Och hon kämpade hårt. Men ingen lade någonsin märke till hennes dröm, hennes kamp.

På så sätt var hon sin egen djävul. Hon förstörde sin fantasi för den var inte accepterad.


nyårshelg. lördag.

Var nyårshelg är det samma sak.. Jag själv med mat och filmer. Den enda sysselsättningen är att smsa folk utan att få svar, röka någon cigg i desperation. Och försöka stöta bort familjen bäst det går.

Detta året var jag så trött att jag hittade en ny sysselsättning. Tända lågan under handleden och glömma att andas. En kick som aldrig kommer svika mig. Vart jag än går i livet så följer denna ovana med mig. Jag försökte göra mig av med den, men jag börjar undra om jag verkligen försökte på riktigt. Att jag endast gjorde det för utstrålningen av att kämpa någon kamp som folk kan respektera, sympatisera. Vilken hycklare!

Som en annan missbrukare kämpar jag aldrig tillräckligt förrens jag ser något jag verkligen kan vinna på det.

Jag har börjat fundera. Om man lever olika liv eller med olika personligheter. Kan du någonsin känna dig hel då? En halva är aldrig en hel, så hur skulle en människa utan sin hela kunna vara sig själv? Vet vi vem vi är egentligen eller är vi alla kameleonter till omgivningen. Det går inte att vara en självständig individ när hela världen försöker få dig till att vara någon annan än vad de vill att du ska vara.

För att vara sig själv måste man leva endast efter sina egna val. Men för en människa att leva ett isolerat liv är samma sak som en självald undergång. Vårt psyke klarar inte av att leva själva, och vårt känsloliv klarar inte av att vara i fel omgivning.

Så vilka odds har vi egentligen på att vara hela, på att vara oss själva?
Vilken chans har vi att överleva i en värld som inte är vår?


2010:

Igår var det hysteri överallt i vår lilla stad.
Vackert. Ja, jag tycker nog det. Det var en vacker kväll. Det var en bra kväll.
För vissa.

Under promenaden hem igår kom jag på skillnaden mellan att må dåligt och inte. Jag mådde inte dåligt, så då måste det betyda att istället för att känna min egen smärta måste se någon annans. Tyvärr var detta min bästa vän. Det är värre än att själv må dåligt.

Hur många gånger har det inte varit tvärtom?
Hur många gånger har det inte varit precis så här?

Ändå inser jag inte förrens nu.
Och jag inser att jag är okej, och att världen är okej.
Så länge vi styr upp verkligheten så att den inte styr oss.


Gott nytt år!